در شهرستان بندرخمیر اقلیمی منحصر به فرد که قرار گرفتن در کنار خلیج فارس و جنگل حرا  از ویژگی‌های اصلی آن است، آبزیان متنوع و فراوانی برای این خطه به ارمغان آورده است. همین فراوانی به نوبه‌ی خود سبب تنوع غذاهای محلی با طعم‌های بی‌نظیر در این شهرستان شده است. در بندرزیبای خمیرچشیدن هر غذا خاطره‌ی طعم جدیدی را در ذائقه‌ی شما به جا خواهد گذاشت. در این بخش با فهرست غذاهای محلی بندرخمیر و دستور پخت آن همراه ما باشید.

 

 

غذاهای محلی بندر خمیر

مفلک را می توان با ماهی سوری یا ماهی تازه درست کرد اما عمدتا با ماهی سوری درست می شود.

مواد لازم:

پیاز دوعدد

سیر پنج حبه

کمی گشنیز

ماهی سوری دو تکه

بلغور گندم نیم کیلو

ادویه و نمک و فلفل و لیمو به میزان لازم

کمی رب گورجه

ماهی سوری آب پز شده و تیغ آن را می کشیم سپس با پیاز خرد شده و سیر سبزی ماهی می پیزیم و بعد ادویه و فلفل و نمک و لیمو عمانی و رب گورجه را اضافه کرده و کمی با هم سرخ می کنیم و سپس آب جوش را به آن ها اضافه کرده و بلغورهای گندم خیس خورده شده را به آن محدوده می گیریم جوشد        با ته کف گیر یا در زمان های قدیم باوردنه هم میزنیم تا به صورت پودر در بیاید و هر چند دقیقه یکبار با ته کف گیر هم میزنیم تا کاملا آب مواد به خورد آن برود و بلغورها نرم شود سپس می گذاریم با حرارت و دم جا بیفتد.

بادمجان متوسط 4عدد درشت خرد شده

سیب زمینی درشت خرد شده 3عدد

پیاز درشت خرد شده 1عدد

ماهی سور یا میگو خشک مقداری

گورجه فرنگی3 عدد

نان خرد شده_نان لواش 5تا6 عدد

رب گورجه فرنگی مقداری

لیمو عمانی 2عدد

زردچوبه ، نمک ، فلفل قرمز و ادویه

ماهی سوری خرد شده و جوشسده شده یا میگو خشک خیس شده را با پیازها که با روغن تفت داده شده و کمی سبک شده سرخ کرده و سپس سیب زمینی و بادمجان ها اضافه می کنیم و می گذاریم با بقیه بپزد کمی با هم سرخ شدند و گوجه فرنگی را اضافه کرده سپس رب گوجه و ادویه ها را اضافه می کنیم و بعد آب به میزان لازم به آن اضافه می کنیم تا        هم جوشیده و نرم شوند سپس نان ها خشک خرد شده را اضافه می گذاریم و خوب جا بیفتد

ابتدا صدف را خوب بشوییم چون شن زیادی دارند و بعد آن ها را از وسط نصف کرده و با کمی سبزی و سیر در هاون می کوبیم در حد 10تا15 ضربه سپس تمام مواد را در دیگ ریخته و به آن ها روغن اضافه می کنیم و اجازه می دهیم به مدت40تا50 دقیقه با هم بپزند تا ملوک ها نرم شوند سپس آب جوش ، ادویه ، فلفل سبز، نمک و رب گوجه فرنگی به آن اضافه می کنیم و می گذاریم کمی با هم بجوشند سپس برنج خیس شده را به آن اضافه می کنیم آب روی برنج یک بند انگشت باشد کافیست و حرارت اجاق را کم می کنیم و می گذاریم دم بیاورد.

پیاز3عدد

ماهی سور تکه

بادمجان4عدد

رب گوجه

لیمو عمانی

روغن

نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم

ابتدا پیاز ها را خلال خلال کرده و پیاز سرخ می کنیم و ماهی سور جوشیده شده و تیغه آن کشیده مخلوط می کنیم و می گذاریم کمی با هم سرخ شوند سپس بادمجان های تکه تکه شده را به آن اضافه می کنیم و سپس لیمو و رب گوجه و نمک و فلفل و زردچوبه را به آن اضافه و کمی تفت می دهیم سپس آب اضافه کرده و بعد که چند جوش زد و حرارت را کم می کنیم و می گذاریم خوب جا بیفتد.

پیاز2عدد

ماهی سور 2تکه

عدس پخته شده یک پیمانه

برنج خیس شده 3پیمانه

فلفل سبز تند

روغن

زردچوبه و فلفل قرمز

ماهی را از نمک شسته توی آب می جوشانیم سپس تیغه هایش را کشیده و کنار می گذاریم پیاز خرد شده با کمی روغن و زردچوبه و فلفل قرمز و فلفل سبز می ریزیم کمی تفت می دهیم سپس ماهی را اضافه می کنیم با پیاز خوب سرخ شودو به صورت دلخواه می توان یک عدد سیب زمینی درشت خرد شده را به آن اضافه می کنیم و مقداری آب اضافه می کنیم و می گذاریم آب جوش بیاید و برنج خیس شده را به آن ها اضافه می کنیم و در آخر عدس پخته شدهرا اضافه می کنیم و می گذاریم دم بکشد.

ماهی سور چون خودش نمک دارد و نیازی به نمک نیست.

ماهی سور

یکی از مواد اولیه ی بسیار کاربردی و مهم و غذاهای سنتی و قدیمی بندرخمیر است که جایگاه خاصی در آشپزخانه دارد و تنوع غذایی زیادی دارد به صورت های مختلف پخته می شود .

-هواری ماهی سور

-سور و پیاز

-سورپیاز و بادمجان

-سور پرفته

برای پخت ماهی سور از سبزی ماهی استفاده نمی شود.

ابتدا ماهی سور را کاملا از نمک شسته و با آب می جوشانیم تا نمک آن گرفته شود،ماهی سور جوشیده شده و سور شده را می توان  به هر روش طبخ کرد.

گندم نیم کوب

ماهی شور

پیاز

ادویه و فلفل

آرد گندم

با انواع ادویه جات

پودر آویشن

هل

روغن حیوانی

خرمای بدون هسته